Kiégett egy magyar busz Ausztriában

Műszaki okokból kigyulladt és kiégett egy magyar turistabusz Ausztriában, senki sem sérült meg - közölte vasárnap az osztrák rendőrség.

A szombati balesetben a sofőr még időben meg tudott állni és felszólította a 24 utast, hogy szálljanak ki. A jármű teljesen kiégett, az utasok valamivel később az értük küldött másik járművel folytatták az útjukat - jelentette az APA osztrák hírügynökség a rendőrségi közlemény alapján.

A csoport Budapestről érkezett és már hazatérőben voltak Magyarországra, amikor a baleset történt - tájékoztatták az MTI-t telefonon az illetékes rendőrségen. A rendőr elmondta, hogy tudomása szerint az utasok ki tudták menteni a csomagjaikat. Két-két és fél órával később egy osztrák autóbusz jött értük és elszállította őket Kőszegig.

A busz a kelet-stájerországi Ratten közelében haladt, amikor a sofőr hirtelen fojtó szagra lett figyelmes. Egy buszmegállóban lehúzódott az út szélére és megállította a járművet. Amikor kiszállt, füstöt látott előtörni a busz hátsó részéből, ezért azonnal szólt az utasoknak, hogy hagyják el a járművet. Egy hordozható tűzoltókészülékkel megpróbálta eloltani a lángokat, de sikertelenül. Amikor a közeli település önkéntes tűzoltói néhány perccel később a helyszínre értek, a busz már teljesen kiégett.

A pótbusz megérkezéséig a ratteni tűzoltók gondoskodtak az utasok elhelyezéséről és ellátták őket étellel, itallal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.