Két évre ítélték a négy ember halálát okozó tinit

Száznyolcvan börtönben töltött nap, minden egyes elgázolt ember haláláért  – ez állt a texasi bíróság ítéletében. Ethan Couch 16 évesen ittasan halálra gázolt négy embert.
- Reméljük, hogy 19. születésnapján Ethan Couch nem azt kapja, amit szeretne, hanem amire szüksége van – és ez a maximális börtönbüntetés, amit a bíró kiszabhat – mondta Jason Derscheid az Anyák az Ittas Vezetés Ellen (MADD) nevű szervezet igazgatója. Couch 16 évesen, részegen halálra gázolt négy embert. A fiatalt szerdán két évre ítélte a texasi bíróság.

A fiút korábban 20 évre ítélték, ám fiatalkorúsága és betegsége miatt mérsékelték a büntetését, és két év után szabadulhatott, de megszegte a próbaidejét, ezért körözni kezdték. Couchot tavaly decemberben a népszerű Csendes-óceán-parti üdülőhelyen, a mexikói Puerta Vallartában fogták el.

Couch „affluenzában” szenved. Az angol kifejezést azokra használják, akik nem tudják feldolgozni a hirtelen gazdagságot, nem látják a jó és rossz közti különbséget. A pszichológus szerint a szülők is sokat hibáztak Ethan nevelésében.

BBC azt írja, Couch életkora miatt börtönbüntetését már egy felnőtteknek kialakított börtönben tölti le.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.