Jegyellenőrre és buszsofőrre támadtak

Miskolcon egy jegyellenőrre, Tiszaújváros és Sajószöged között pedig egy autóbusz vezetőjére támadtak feladatának teljesítése során; az elkövetőket a rendőrség mindkét esetben őrizetbe vette.

Gaskó Bertalan, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: egy miskolci autóbuszon hétfőn délben a helyi közforgalmi vállalat jegyellenőrét egy 63 éves miskolci férfi tettleg bántalmazta. A revízióval egyet nem értő utas az ellenőr bal csuklóját megpróbálta kicsavarni, majd ezt követően torkát megszorította és ököllel megpróbálta megütni.

A támadó ezt követően az Avasi-városrészben a buszról leszállt, de az időközben értesített rendőrjárőrök a megállótól nem messze elfogták és a miskolci rendőrkapitányságra előállították.

A 35-ös számú főúton pedig a Tiszaújváros felől Sajószöged irányába tartó menetrendszerinti helyközi járaton három férfi az indulást követően - elmondásuk szerint azért, mert az egyikük kezében tartott pálinkásüveg egy kanyarban eltörött - folyamatosan veréssel fenyegették a busz vezetőjét. A bejelentés alapján helyszínre kiérkező járőrök a 79 és 36 éves nagycsécsi, valamint a 40 éves kesznyéteni randalírozót a tiszaújvárosi rendőrkapitányságra előállították.

Az elkövetőkkel szemben a miskolci, valamint a tiszaújvárosi rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.