Így törtek be a kommandósok a Köpcös rejtekhelyére – videó

Az elit mexikói tengerészgyalogosok által készített GoPro felvételt most hozták nyilvánosságra a múlt heti akcióról. A 15 perces videón egy faltörő kos és számtalan gránát is fontos szerepet játszik.

Az éjszakai felvétel robbanásokkal kezdődik, majd a katonák betörnek a mexikói drogbáró búvóhelyre, és végigjárják a házat, ahol – bár a Köpcöst nem – egy férfit és két nőt sikerül elfogniuk – írja a Buzzfeed.

Az akcióban öt, a Köpcöst védő fegyverest megöltek, hat emberét pedig elfogták. A lövöldözés során továbbá egy tengerészgyalogos is megsérült.

A Sinaloa drog kartell vezetője – akit egy halom felfegyverzett őr is védett – el tudott menekülni a házból. A BBC felvételein jól látszik az a ruhásszekrény mögé rejtett titkos ajtó, amelyen át a férfi egy föld alatti csatornába mászott, majd onnan az utcára kijutva egy nő kocsiját is ellopta. A hatóságok így akadtak a nyomára, mikor az autó tulajdonosa bejelentette a bűntényt.

Az üggyel kapcsolatban Sean Pennt is vizsgálják, mivel az amerikai filmszínész még „El Chapo” bujkálása alatt találkozott a drogbáróval, hogy interjút készítsen vele.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.