Így ünneplik az illegális karácsonyt

Nemzetközi kampány indult a közösségi médiában. Olyan országokból hirdetik a karácsony szellemét, ahol az ünneplés teljesen be van tiltva, vagy nem nézik azt jó szemmel. 

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Szomáliában idén tilos a nyilvános ünneplés, Tádzsikisztánban pedig az iskolákban és egyetemeken tiltották be a karácsonyozást. Sok ember él még olyan országban a világon, ahol csak nehezen vagy egyáltalán nem ünnepelhető a karácsony.

A karácsony szelleme azonban mindenhol utat tört, méghozzá a közösségi médiában. Több száz képet osztottak meg Észak-Koreából, Szomáliából, Szíriából, Bruneiből #MyTreedom hashtagen, jelezve, hogy az ünnepet senki és semmi nem ronthatja el.

My Treedom kampány azért indult, hogy megmutassa az ünneplés szabadságát, és hogy mindenkinek joga van a karácsonyhoz - írja a Vocativ.

A brunei szultán volt idén a legnagyobb grincs, mivel teljesen betiltotta a karácsonyt. Az ünnep szerinte nem összeegyeztethető a sáriával (iszlám jog).

A brunei szultán volt idén a legnagyobb grincs, mivel teljesen betiltotta a karácsonyt. Az ünnep szerinte nem összeegyeztethető a sarriával
Forrás: Facebook

Karácsonyi és hanuka üzenet Szaúd-Arábiából

Karácsonyi és hanuka üzenet Szaúd-Arábiából
Forrás: Facebook

Karácsonyi jókívánság a lerombolt Kobaniból.  A város néhány hónapja még az Iszlám Állam hatalma alatt állt.
Karácsonyi jókívánság a lerombolt Kobaniból. A várost néhány hónapja még az Iszlám Állam ostromolta
Forrás: Facebook

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.