Csecsemő holttestét ásták ki a homokozó gyerekek

Két kisgyerek homokozás közben bukkant vasárnap a bomlásnak indult tetemre Sydney egyik keleti elővárosa, Maroubre tengerpartján.

A hat- és a hétéves kisfiú épp a tengerparton játszott, amikor ásás közben egy halott csecsemőt találtak a homokban - írja a BBC.

A csecsemő korát és azt, hogy mióta lehetett a homokba ásva. a test állapota miatt egyelőre nem tudták meghatározni. A hétfő reggeli vizsgálatok azonban megállapították, hogy egy kislányt talált a két kisgyerek.

Feltételezhető, hogy nagyon fiatal volt, és valaki meztelenül ásta el harminc centi mélyre a dűnék tövénél.

A holttestet törvényszéki orvosi szakértő fogja megvizsgálni, a rendőrök pedig körbejárják a környéken található kórházakat, és megnézik a közelmúltban feljegyzett születési adatokat. Az új-dél-walesi rendőrbiztos, Andrew Scipione felhívást intézett a gyerek anyjához: "Jöjjön, beszéljük meg, kérjen tanácsot. Muszáj beszélnünk Önnel!" – írta közleményében. Az anya mellett mindazok jelentkezését várják, akik bármilyen információval rendelkeznek az esettel kapcsolatban. 

Amint arról beszámoltunk, egy héttel ezelőtt egy újszülött kisbabát találtak egy autópálya melletti, 2,5 méter mély, betonnal fedett csatorna alján Sydney mellett.

"Nem kétség, hogy két olyan esettel állunk szemben, ami megköveteli, hogy végiggondoljuk, hogyan tudunk segíteni a bajba jutott családokon" – nyilatkozta Stuart Ayres, Új-Dél-Wales állam rendőrminisztere.

 

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.