Napokig feküdt a föld alatt, egy csatornában a csecsemő

Újszülött kisbabát találtak egy autópálya melletti, 2,5 méter mély, betonnal fedett csatorna alján Sydney mellett.

A kisbaba sírását két biciklis hallotta meg, akik az autópálya mellett vezető bicikliúton tekertek. „Nagyon intenzív volt. Egyértelmű volt, hogy egy baba sír” - mondta a Sydney Morning Heraldnak David Otte, aki azonnal értesítette a rendőrséget.

Miután leemelték a csatorna súlyos fedelét, 2 és fél méterrel a föld alatt találták meg a néhány napos csecsemőt - írja a BBC.

Az orvosi vizsgálat szerint legalább öt napot tölthetett a baba a betonnal fedett csatorna mélyén, nagyon alultáplált és ki is száradt, de állapota stabil. Valószínű, hogy édesanyja egy kórházban hozta őt világra, mert szakszerűen elvágták és elszorították a köldökzsinórt, és olyan csíkos takaróba bugyolálták, amilyent a kórházakban szoktak adni az újszülötteknek.

A rendőrök szerint a plédbe takart kisbabát a csatorna keskeny nyílásán át dobhatták le, és csak a szerencsén múlott, hogy nem esett nagyobb baja, különösen annak fényében, hogy Sydney-ben az utóbbi napokban a hőmérséklet a 40 Celsius fokot is meghaladta.

A rendőrök aggasztónak nevezték a történteket, és már őrizetbe is vettek egy 30 éves nőt, aki a kórházaktól kikért adatok alapján a bűntényt elkövethette.

A kisfiút jelenleg a Westmead Gyermekkórházban ápolják, anyjának pénteken kell megjelennie a bíróság előtt.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.