Holtan találtak a hatvani tűzoltóra Ausztriában

Két és fél évvel Futó János eltűnése után Ausztriában találták meg a hatvani tűzoltóparancsnok-helyettes holttestét.

Futó János 2012. március 20-án, gyalog hagyta el a Heves megyei város tűzoltóépületét, ekkor látták őt utoljára. A rendőrség pár napig Hatvanban kereste, ám miután felmerült, hogy a férfi vonattal Budapestre mehetett, országos körözést adtak ki az eltűnt felkutatására.

Mint a Heol.hu írja, eltűnése napján állománygyűlést tartottak a Zagyva parti helység tűzoltó-parancsnokságán, mely után az alezredes állása megszűnt, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetése pedig hírzárlatot rendelt el az üggyel kapcsolatban.

A portál úgy tudja, a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) nagy erőket mozgósított, hogy Futó nyomára akadjanak. Felvették a kapcsolatot a környező országok társzerveivel, és DNS-mintát rögzítettek a tűzoltó gyermekeitől és édesanyjától, hogy ezeket a későbbiekben egy esetleges azonosításhoz használhassák.

Nemrég Ausztriából jelentkeztek a hatóságok, hogy az eltűnt férfi személyleírásának megfelelő holttestre bukkantak. A DNS-összevetés igazolta, hogy Futó János az áldozat, a férfit - eltűnése napján - elütötte egy vonat. Idegenkezűségre utaló nyomokat nem találtak, az osztrák hatóságok öngyilkosságra gyanakodnak.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.