Hendéék Brüsszelben sem fogták vissza magukat

A honvédelmi miniszter harmadmagával utazott 2011-ben és 2012-ben Brüsszelbe, ahol szintén több mint százezret fizettek a szállásért. Az egyik útitárs kilétét nemzetbiztonsági okokra hivatkozva nem hozták nyilvánosságra.

Hende Csaba Siklósi László védelempolitikai helyettes államtitkárral és egy meg nem nevezett harmadik személlyel utazott Brüsszelbe az európai uniós védelmi miniszterek tanácskozásaira. A Blikknek a honvédelmi tárca nem volt hajlandó elárulni, ki volt a delegáció harmadik tagja, mondván az honvédelmi titok.

A lap úgy tudja, Párizshoz hasonlóan Brüsszelben sem spóroltak a szálláson: az egyik alkalommal 121 ezer, a másik alkalommal 118 ezer forintba került egy főnek a szállás egy éjszakára. A harmadik alkalommal 219 ezer forint volt a szállásköltség, de a minisztérium adataiból nem derül ki világosan, hogy fejenként, vagy összesen fizettek ennyit.

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, a honvédelmi miniszter 2011. október 23-án utazott Párizsba kolléganőjével, mostani élettársával, Szajlai Mónikával az ünnepi Liszt-koncertre és az ottani 56-os ünnepségre. A Blikk kiderítette, hogy a hotelköltség két főre 252 ezer forintra rúgott, melyet az adófizetők pénzéből fizettek.

Az RTL Híradójában a honvédelmi miniszter azt mondta, Szajlai akkor a beosztottja volt, nem volt köztük semmi a munkakapcsolaton kívül, ennek megfelelően külön szobában szálltak meg. Arra a kérdésre, hogy miért épp Szajlai Mónika kísérte őt el az útra, azt mondta: „Egy minisztert a kísérője kíséri”. Arra, hogy melyik szállodában szálltak meg, azt felelte, már nem emlékszik.

Az Együtt lemondatná Hende Csabát arra hivatkozva, hogy „közpénzből fizette a kéjutazását", amikor Párizsban luxusszállást biztosított akkori titkárnője, jelenlegi élettársa számára.

Ön szerint távoznia kell a honvédelmi miniszternek, ha bebizonyosodik az állítás?
 
Igen
 
Nem
Szavazok
 

Ön mit gondol? Ha részt vesz a szavazásban, véleménye megjelenik a csütörtöki Népszabadságban!

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.