Hendéék 252 ezerért szálltak meg egy párizsi luxushotelban

A honvédelmi miniszter 2011. október 23-án utazott Párizsba kolléganőjével, mostani élettársával, Szajlai Mónikával az ünnepi Liszt-koncertre és az ottani 56-os ünnepségre.

A Blikk a minisztérium által küldött adathalmazból bogarászta ki, hogy a hotelköltség két főre 252 ezer forintra rúgott a francia fővárosban.

A lap szerint nem egyértelmű, hogy Hende és Szajlai külön szobát kaptak-e, és ha igen, akkor miért kapott az irodavezető ugyanolyan szobát, mint a miniszter. Mint írják, a szállodaszoba akkori árfolyamon 844 euróba került egy éjszakára.

A tárca honvédelmi és nemzetbiztonsági okokra hivatkozva semmit sem árult el az útról a Blikk közérdekű adatigénylésére, így azt sem, hogy melyik szállodában szálltak meg, és hogy Szajlai Mónika milyen egyéb külföldi kiküldetésekre kísérte el főnökét, Hende Csabát, aki idén februárban beszélt először nyilvánosan kapcsolatáról Szajlaival.

A honvédelmi miniszter 2013 nyarán vált el feleségétől, akivel két gyermeket nevelt, és jelenleg élettársi viszonyban él egykori beosztottjával. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.