Még ma teljesen megnyitják az M1-est

Pénteken reggel 5 órakor a Hegyeshalom felé vezető oldalt megnyitották az M1-es autópályán, közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ez azt jelenti, hogy aki Budapest felől tart Győr irányába, annak már nem kell az 1-es útra letérnie. A főváros irányába azonban még mindig tart a terelés. Az arra autózóknak le kell térniük az autópályáról Győrnél, s az M19-1. számú főút, majd a 13. számú főút vonalán haladva térhetnek vissza a komáromi csomópontban a sztrádára.

Dolgoznak a sérült pályaszakasz helyreállításán
Győr, 2010. május 21. Munkások dolgoznak a sérült pályaszakasz helyreállításán, miközben, mindkét sávon megindulhatott a forgalom az M1-es autópályán Hegyeshalom felé. A Budapest irányába vezető oldalon legkésőbb 2010. május 22-én délelőtt adják át az utat. Az M1-es autópálya Győr és Bőny közötti szakaszán szerdán 2010. május 19-én rendeltek el teljes útzárat, mert a megáradt Cuhai-Bakony-ér alámosta az egyik hidat és az utat. Ennek nyomán az út két sáv szélességben mintegy négy-öt méter hosszan beomlott. MTI Fotó: Győri Károly

Az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. tájékoztatása szerint gőzerővel dolgoznak a hatalmas lyuk eltüntetésén és bár korábban szombat reggelre ígérték a munka teljes befejezését és a sztráda teljes megnyitását, már biztos, ez még ma, valamikor este nyolc és éjfél között megtörténik. Információink szerint voltaképpen csak az aszfalt szilárdulásán múlik az időpont. Az ideiglenes helyreállításrsa egyébként eddig 50 millió forintot költöttek, a javítás végösszege pedig eléri a 250 milliót.

Az M1-es autópálya Budapestről Győr felé vezető sávja Bőnynél, a 105-ös kilométerkőnél szakadt be szerdán, miuátn a Cuhai-Bakony-ér áradása alámosta a pályát. A sztrádát teljes szélességében lezárták, emiatt hatalmas torlódás alakult ki a kerülő utakon. A szinte teljesen ellehetetlenült közlekedés miatt Volánbusz le is állította a Győr és Budapest között közlekedő járatait.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.