Hat menekültet állítottak elő a hétfői zavargások miatt

A debreceni befogadótáborban kialakult hétfői verekedés, illetve garázdaság miatt kedden újabb hat gyanúsítottat állított elő a rendőrség - közölte a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.

Demeter Erika rendőr hadnagy elmondta: a táborban és környékén kialakult hétfői erőszakos cselekmények miatt felfegyverkezve elkövetett csoportos garázdaság bűntette miatt ismeretlen tettes ellen indítottak vizsgálatot.

Ennek során kedden hat táborlakót állítottak elő garázdaság gyanúja miatt, az elszámoltatásuk jelenleg is tart - tette hozzá.

A magát török állampolgárnak mondóférfit, aki a Korán megtaposásával elindította az erőszakos megmozdulásokat, őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatását - jelezte a sajtóreferens.

Az összetűzések miatt hétfő este lezárt tábort kedden reggel már ismét szabadon elhagyhatták a migránsok. A táborlakók kisebb-nagyobb csoportokban jönnek-mennek a tábor melletti Sámsoni úton, ahol több üzlet, presszó és pénzváltó is van - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

A tábor bejáratánál és környékén folyamatos a rendőri jelenét, a Sámsoni úton szinte egymást érik a járőrök és a polgárőrök.

Hétfő délután a migrációs tábor mintegy száz lakója a tábor melletti 471-es számú úton garázdálkodott. Botokkal ütötték és megdobálták a leálló személyautókat és autóbuszokat, és felgyújtották az út menti kukákat. A konfliktusban egy rendőr könnyebben megsérült, kővel dobták meg. Az alapkonfliktus két migráns között alakult ki, amiatt, hogy egyikük megtaposta a Koránt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.