Hasmenése volt az M43-ason karambolozó román sofőrnek

A balesetet okozó kamionsofőr egy nappal a tragédia előtt az aradi kórházban volt kivizsgáláson, innen indult Németországba. Az M43-ason haladva azonban átszakította a szalagkorlátot, és egy kisbusszal karambolozott. A kisbusz utasai egy kivétellel a helyszínen meghaltak, a sofőr combcsonttöréssel megúszta.

Jelenleg is rendőrök őrzik a kórházban azt a román kamionsofőrt, aki az M43-as autópályán, Makónál 14 halálos áldozattal járó tömegbalesetet okozott vasárnap. 

Az MTI Hírcentrum információi szerint a férfi egy nappal a baleset előtt az aradi kórházban járt kivizsgáláson, ahol gyomorbántalmakra és hasmenésre panaszkodott. Az orvosok kérték, hogy maradjon bent kivizsgáláson, de a sofőr ezt megtagadta, és éjjel elindult a németországi fuvarra. A férfi gyógyszert kapott Aradon, ami könnyen álmosságot okozhatott, ez pedig könnyen vezethetett a tömegbalesethez.

Közben a hatóságok azonosították mind a 14 áldozatot, akik közt két gyerek, egy 6 éves kislány és egy 8 éves kisfiú halt meg. A testvérpár édesapja az a férfi, aki túlélte a balesetet, ő most is válságos állapotban van a szegedi klinikán, mert bár sikerült külső rögzítést helyezni a medencéjére és ellátni a combcsonttörését, még mindig nem stabilizálódott az állapota – közölte a Szegedi Tudományegyetem Traumatológiai Klinikájának igazgatóhelyettese.

Varga Endre elmondta, a baleset egyetlen túlélőjének emellett veseműködési problémái is vannak, állapota továbbra is életveszélyes. A román kamionsofőr combcsonttörését tegnap megműtötték, állapota stabil – tette hozzá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.