Új Harry Potter-történet, ezúttal színpadon

Jövőre mutatják be a Harry Potter sztori eddig ismeretlen részleteibe is bepillantást engedő színdarabot Londonban – jelentette be pénteken a világhírű regénysorozat szerzője, J. K. Rowling.

A Harry Potter and the Cursed Child (Harry Potter és az elátkozott gyermek) című színházi műben a világ leghíresebb varázslótanoncának meggyilkolt szüleinek életéről is mesél. J.K. Rowling a Twitteren azt írta, hogy a darab nem puszta előzmény lesz – idézte a BBC News.

A darabot 2016 nyarán tűzi műsorára a londoni Palace Theatre, a jegyek árusítása már idén ősszel megkezdődik. Az író elmondása szerint azért választotta a pénteki napot a bejelentésre, mert pontosan 18 éve jelent meg először a világhírű sorozat első része, a Harry Potter és a bölcsek köve Nagy-Britanniában.

A darab cselekményéről J.K. Rowling nem árult el többet üzenetében, mert „nem akarta elrontani a rajongók élvezetét”.

„Hogy megválaszoljam az elkerülhetetlen (és ésszerű!) kérdést, hogy miért nem regényként jelenik meg a Cursed Child: meg vagyok győződve arról, hogy amikor a közönség megnézi a darabot, egyetért velem abban, hogy ez volt az egyetlen megfelelő médium a történethez” – tette hozzá.

Rowling először 2013 decemberében beszélt a darabról, miután saját bevallása szerint számtalanszor megkérték arra, hogy alakítsa át színpadi művé a Harry Pottert. A darab megírásában Jack Thorne író és a darabot rendező John Tiffany is részt vett.

Az írónő igen aktív volt az elmúlt napokban. A könyv rajongói oldalán, a Pottermore.com-on található játékban több új rejtett olvasnivaló is megjelent.

J.K.Rowling rendszeresen publikál a szereplőkhöz kapcsolódó háttértörténeteket, vagy a varázsvilág további részleteit felfedő írásokat az ingyenes honlapon. A látogatók nemcsak a könyvet játszhatják végig, de részt vehetnek a párbaj szakkörben, főzhetnek bájitalt és pontokat gyűjthetnek a házuknak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.