Kiderült, miért utálták Harry Pottert a nevelőszülei

Minden idők egyik legsikeresebb könyvsorozatának főhőse, Harry Potter szüleit a gonosz Sötét Nagyúr, Lord Voldemort meggyilkolta, így Harry édesanyja testvére, Petunia néni és férje, Vernon bácsi háztartásában növekedett gyermekük, Dudley kellemetlen társaságában, mostoha körülmények között, egészen addig, amíg el nem került a Roxfort Varázslóiskolába.

A sorozat hét kötetében J. K Rowling elszórt ugyan néhány célzást az imádni való Harryvel szembeni, alig érthető ellenszenv okára vonatkozóan (a nevelőszülők nem szívelték a varázslókat, és Petunia néni végig rossz szemmel nézte, hogy testvére is közéjük keveredik), azonban a negatív nagybácsii és nagynénii érzések hátterét kellő alapossággal csak a hét elején világította meg a szerző.

A Harry Potter­ rajongói oldalán közzétett bejegyzéséből megtudható, hogy a végzős varázslópárt Petunia néni egy alkalommal meghívta, hogy bemutathassa őket jegyesének, Vernon bácsinak, azonban a találkozás rosszul sült el. James Potter, Harry leendő édesapja ugyanis kissé komikusnak találta Vernon bácsit, és ezt nem is rejtette kellő mértékben véka alá. A varázslóvilágra vonatkozó megjegyzéseivel elbizonytalanította szerelme testvérének választottját abban a tekintetben, hogy a bolondját járatják-­e vele, ezért Petunia és Vernon a beszélgetés közepén sértetten távoztak, a kiengesztelődésre pedig – az ismert, sajnálatos események miatt – nem is került már sor. Vagyis Vernon bácsi, Piton professzorhoz hasonlóan, édesapja arrogáns természetével kapcsolatos neheztelését veri le a világ kicsi, ám a papájára külsőleg feltűnően hasonlító megmentőjén - írja az Independent brit napilap.

Rowling egyúttal arról is lerántja a leplet, hogy elgondolkozott azon, hogy Petunia néni merev, kissé egydimenziós karakterét némiképp érthetőbbé és átélhetőbbé tegye, de végül megmaradt az általunk megismert változatnál – ezért a döntéséért komoly kritikákkal kellett szembesülnie.

Tudható továbbá már tavaly ősz óta, hogy készül a Harry Potter­-filmek háromrészes spinoffja, amely a mindőnk számára meghitten ismerős varázsvilágban játszódik majd, de első része bizonyosan New Yorkban és ráadásul hetven évvel (majdnem) mindenki kedvence, Harry születése előtt. Erre a darabra már csak jövő novemberig kell várnunk.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.