Három huligánt küldenek börtönbe a pénteki balhé miatt

Három embert letöltendő, két embert felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt hétfőn a bíróság a Magyarország-Románia labdarúgó-mérkőzés során rendőrökre támadók ügyeiben. Valamennyiüket határozott időre eltiltották a sportrendezvények látogatásától.
Öt futballhuligánt állított gyorsított eljárásban bíróság elé a Budapesti Nyomozó Ügyészség hétfőn. Hárman letöltendő börtönbüntetést kaptak, két vádlott esetében pedig a büntetés végrehajtását öt évre felfüggesztette a bíróság.

Mint lapunk is beszámolt róla, a pénteki Magyarország – Románia labdarúgó mérkőzés alatt és után az ultrák egy csoportja rendőrökre támadt. Kövekkel, fadarabokkal, üvegekkel és különféle pirotechnikai holmikkal dobálták meg a rendfenntartó erőket.

Veres Viktor

A Róbert Károly körút és az 1-es villamos forgalmát megbénító randalírozókat a rendőrség lovasrohammal, kutyákkal, könnygázzal és vízágyúval oszlatta fel. Összesen 51 személyt állítottak elő különböző bűncselekmények gyanújával. Az összecsapásokban 15 rendbontó és 23 rendőr sérült meg. A vandálok 21 rendőrségi autót és egy vízágyút rongáltak meg.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség öt személyt már hétfőn bíróság elé állított. Egyikük 3 év 4 hónap, a másik vádlott két és fél év, a harmadik 2 év letöltendő börtönbüntetést kapott. További két vádlott két-két év börtönbüntetésének végrehajtását a bíróság öt-öt év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság valamennyi vádlottat eltiltotta a sportrendezvények látogatásától.

Az ítélet a fellebbezések miatt egyik esetben sem jogerős.

Képgaléria

Galériánkat az összecsapásokról itt nézheti meg.

Egy-egy év börtönt kapott az a két garázda is (bár egyik esetében a végrehajtást a bíróság öt év próbaidőre felfüggesztette), akik még a meccs előestéjén – a karhatalommal vívott pénteki csaták főpróbáján – a Deák és az Erzsébet tér környékén csaptak össze a rendőrökkel. Őket is gyorsított eljárásban állította bíróság elé az ügyészség.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a mérkőzésen történtekkel összefüggésben a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt hét garázda előzetes letartóztatását indítványozta. Őket a törvényi feltételek hiányában nem lehetett gyorsított eljárásban bíróság elé állítani. A PKKB azonban csak egy indítványnak adott helyt. Három gyanúsítottal szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el, hármat pedig szabadlábra helyezett.

Az ügyészség a le nem tartóztatott gyanúsítottak ügyében megfellebbezte a bírói döntést.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.