galéria megtekintése

Könnygázzal válaszoltak a rendőrök a támadó ultráknak

12 komment

NOL
NOL

Csapaterőt vetett be és könnygázt alkalmazott a rendőrség péntek este a Groupama Arénánál, mert a magyar–román futballmérkőzés helyszínéhez közel bejelentett demonstráció „elvesztette békés jellegét” – közölte az MTI-vel az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata péntek este.

Összecsaptak a szurkolók a rendőrökkel a Népligetben
Összecsaptak a szurkolók a rendőrökkel a Népligetben
Marjai János / MTI

A Népligetnél, a Planetárium előtti helyszínre szurkolói demonstrációval egybekötött meccsnézést jelentettek be a Magyar Labdarúgó Szövetség jegyértékesítési rendszere ellen. A szurkolók egy része kövekkel és fém szemeteskukákkal is dobálta a rendőröket, valamint színes füstgránátokat is közéjük hajítottak, több rendőrt eltaláltak. Az összecsapások során három rendőr sérült meg könnyebben.

Az MTI tudósítója előzőleg arról számolt be, hogy a rendőrök többször összecsaptak az ultrákkal, akiket a stadiontól a Népliget belseje felé szorítottak, könnygázt bevetve. Az ORFK Kommunikációs Szolgálata ezzel kapcsolatban azt közölte: a rendőrség a demonstrálókat a Népligetbe beszorítva megakadályozta a szurkolói csoportok közötti konfliktus kialakulását.

 
A román szurkolók sem hagyták otthon támadó kedvüket
A román szurkolók sem hagyták otthon támadó kedvüket
Czeglédi Zsolt / MTI

A demonstrálók közül a rendőrség 13 főt emelt ki és állított elő. Egyúttal felszólították a demonstráció szervezőjét, hogy ha a demonstráció újra elveszítené békés jellegét, azt oszlassa fel.

Nyolc óra előtt tíz perccel a nol.hu azt az információt kapta a helyszínről, hogy közvetlenül a stadionnál nincs balhé. A meccs kezdete előtt egy órával sokan várakoznak kint az utcán, petárdák folyamatosan robbannak, és románellenes jelszavakat is skandál a tömeg. Mivel nagy a rendőri készültség, és román szurkolókat nem látni, rendbontásra sem került sor.  

Fotó: Koncz György / Népszabadság

A meccsre igyekvő kollégánk nem sokkal este fél nyolc előtt azt írta, hogy a szurkolók petárdát robbantottak a Corvin negyed metrómegállónál. Másik munkatársunk pedig a Lurdy ház környékéről jelentette, hogy nagy a hangzavar, petárdáznak, és a vonuló szurkolók akadályozzák a forgalmat.

A demonstrálók közül a rendőrség 13 főt emeltek ki
A demonstrálók közül a rendőrség 13 főt emelt ki
Marjai János / MTI

A péntek esti Magyarország–Románia labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzés előtt futballszurkolók több száz fős, fekete ruhába öltözött csoportja vonult végig a Deák tértől a Károly körúton és az Üllői úton át a Groupama Aréna felé, útközben a "Ria, ria, Hungária!" rigmust skandálták, petárdákat robbantottak, többen üvegeket, palackokat dobáltak. Egy szurkoló megsérült, hozzá mentőt kellett hívni.

Fotó: Koncz György / Népszabadság

Az Origó az elsők közt tudósított arról, hogy kora délután négy-ötszáz magyar drukker melegített az esti magyar-román Eb-selejtezőre a Deák térnél. A rendőrök már akkor felsorakoztak a templom előtt.

Fociszurkolók vonulnak rendőri biztosítás mellett az Üllői úton
Népszabadság

Az M1 tudósítója az Astoria környékén azt látta, a szurkolók a járdákat foglalták el a környéken, egyre indulatosabbak, agresszívabbak voltak, pedig senki nem provokálta őket, sem a rendőrök, sem a járókelők. Hozzátette: feltehetően a román szurkolókat várták, akik azonban nem érkeztek meg, viszont egyre több rendőr ért ki közben a helyszínre.

Fotó: Koncz György / Népszabadság

A HVG online videót is közölt a késő délutáni „edzésről".

Nem sokkal háromnegyed négy után érkezett a hír, hogy a Keleti pályaudvarnál a magyar ultrák rátámadtak a migránsokra.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.