Testrészeket, csontvázakat találtak egy rendőrségi épületben

Több tucat, zsákokban heverő csontváz és testrész került elő az India keleti részén fekvő Unnao város rendőrkapitányságának korábban nem használt szobájából.

A rendőrség elmondta: fogalmuk sincs, hogy kerültek oda a holttestek, de úgy gondolják, hogy a 2008-ig az épületben működött halottasházhoz lehet köze a tetemeknek.

Mahendra Pal Singh, az Uttar Pradesh állambeli Unnao rendőrfőnök elmondta, hogy nagyjából 100 testet hagynak az épületben, melyeket hamarosan vizsgálatoknak vetnek alá és DNS-tesztet  is végeznek majd, melyek remélhetőleg megerősítik majd a feltételezést.

„Azt is vizsgáljuk, hogy lehetséges az, hogy a maradványoktól nem szabadultak meg” - jegyezte meg a rendőrfőnök. A szakértők szerint a tetemek tárolására szánt zsákok "nem felelnek meg a testek eltávolítására vonatkozó előírásoknak".

Múlt hónapban több mint száz holttestre bukkantak szintén Uttar Prades államban, a Gangesz partján. Úgy vélik, a tetemeket olyan szegény családok bízták a hinduk szent folyójának gondjaira, akik nem tudják megfizetni a hamvasztás költségeit.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.