Halászoktól kért segítséget a bajba jutott bálna

Szokatlan jelenség lepte meg a halászokat a sydneyi kikötőben. Egy feltűnően barátságos bálna egyre közelebb és közelebb úszott a fiatalok csónakjához. Kiderült, hogy segítségre volt szüksége.

 

A Sydney-től északra fekvő Middle Harbourben horgonyzó csónakokat választotta a tengeri emlős, hogy megszabaduljon a szájába ragadt műanyag zacskóktól és egy horgászzsinórtól. 

Az egyik csónakban ülő tizenédzser vette észre, hogy az állat szájában van valami. A bálna egyre közelebb úszott, aztán kiemelte a fejét a vízből, így az fiúnak néhány próbálkozás után sikerült kivennie a szemetet a szájából, a vele együtt lévő barát pedig készített egy szelfit a távozó tengeri emlőssel.

„Egészen megdöbbentő volt. Nem akartunk hinni a szemünknek” – nyilatkozta a Daily Mailnek Ivan Iskenderian, aki megszabadította a nyűgtől a tengeri emlőst.

Egy szomszédos csónakból fel is vették, ahogy a fiúk nevetgélve, izgatottan próbálnak a fejét türelmesen tartó állaton segíteni. A bálna több hajónál is próbálkozott, de némelyik túl magas volt, hogy elérjék a fejét. Az egyik szemtanú szerint uszonyával a vizet csapkodva úszott el a helyszínről.

Korábban is előfordult már, hogy tengeri emlős embertől kért segítséget a bajban. Tavalyelőtt Hawaii partjainál egy delfin úszott oda rájalesen lévő búvárokhoz, hogy szabadítsák meg a testére csavarodott halászhálótól.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.