Búvároktól kért segítséget a bajba jutott delfin

Nem mindennapi esetet sikerült filmre vennie egy búvárcsapatnak Hawaii partjainál: a delfin láthatóan teljesen tudatosan kért segítséget az emberektől a testére csavarodott halászháló miatt.

Keller Laros és csapata éjszakai rájamegfigyelésen volt, amikor a harmincméteres mélységben kivilágított területen feltűnt előttük egy delfin. Hosszan és komótosan úszkált a búvárok körül, majd egyszer csak Laros körül kezdett el körözni és folyamatosan a hasát mutatta neki.

A merülésvezetőnek hamar feltűnt a különös viselkedés. Tüzetesebben szemügyre vette az állatot és ekkor vette észre az uszonya köré akadt halászhálót, valamint az állat testébe akadt horgot is.

„Hamar észrevettem a bal első uszonyára tekeredett zsineget, amely az egész testét körbefogta és a horog is beleállt. Teljesen nyilvánvaló volt számomra, hogy tőlem akar segítséget kérni. Megpróbáltam kézzel lefejteni a damilt, de féltem, hogy fájdalmat okozok neki, így elővettem egy kést, hogy azzal vágtam le” - idézte Larost a Daily Mail.

Az állat teljesen nyugodtan tűrte, amíg kiszabadították a háló fogságából, és miután Laros a damil nagy részét sikeresen eltávolította, békésen továbbúszott. A búvároknak videón is sikerült megörökíteniük az esetet, amely nemcsak szívmelengető, de egyben az első olyan felvétel, amelyen az látható, hogy egy vadon élő állat az emberektől kér segítséget.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.