Győrött pörögnek a világ egyetemistáinak Formula autói

Pénteken, augusztus 17-én megkezdődött Győrött a Formula Student Hungary (FSH) nemzetközi egyetemista autóverseny. A látogatók több járművet is kipróbálhatnak; vasárnap lesz a döntő.

Az xmeditor autós szakkommunikációs cég szervezésében már harmadik éve jönnek a világ legjobb műszaki egyetemistái a Győr-gönyűi kikötőbe, hogy megméressék tudásukat, ügyességüket saját maguk konstruálta és épített formula versenyautókkal. A bírák a hazai járműipar elismert szakemberei, akik először a műszaki és pénzügyi terveket, költségterveket bírálják el.

A versenyzők felsorakoznak a Formula Student Hungary futama előtt
A versenyzők felsorakoznak a Formula Student Hungary futama előtt

A Győr-gönyűi kikötőben épített versenypályán tart a gépátvétel, eddig valamennyi jármű átment a szigorú műszaki vizsgálatokon. A leginkább az indiai csapatok izgultak, hiszen az ő járműveik hajón és szárazföldön konténerben tették meg a majd 10 ezer kilométeres utat. A látogatók már gyakorolnak az Audi R8-asokkal – na, nem az igaziakkal, hanem az 1:10 méretarányú rádióirányítású modellekkel - vasárnap lesz a döntő.

Ma a látogatók kipróbálhatják magukat két járműben is: egy kisebb pályán elektromos gokartokkal, egy nagyobbon pedig a BME csapatának első Formula járművével tehetik próbára vezetési képességeiket. A BME idén nemcsak belső égésű, hanem egy másik, elektromotoros járművel is indít csapatot, a másik hazai csapatot a Kecskeméti Főiskola állította ki. A győri egyetem fiataljai pedig bemutatják annak a motornak a fejlesztési folyamatát, amelyet kifejezetten a Formula Student számára alkotnak meg – kiváltva ezzel az eddig használt motorkerékpár motorokat.

Az idő ismét kegyeibe fogadta az FSH-t, vasárnap és hétfőn a legizgalmasabb dinamikus versenyszámokra több ezer látogatót várnak a Győr-gönyűi kikötőbe.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.