Gyakorlótéren lőtte le a fiát az amerikai férfi

"Nem a fegyver ölte meg a fiamat, hanem én" - jelentette ki a CNN-nek az apa.

A 14 éves Stephen Brumby apjával gyakorolta a célba lövést vasárnap a floridai Sarasota egy lőtérén. A 64 éves Clayton Brumby lőtt egy sorozatot, aminek a végén a töltény kiugrott a fegyverből, megpattant a falon, majd belepottyant a férfi pólójának hátába.

Clayton megpróbálta kiszedni a töltényhüvelyt a ruhájából és azzal a fegyvert tartó kezével nyúlt hátra. Közben véletlenül meghúzta a ravaszt. A férfi szerint a lövedék gellert kapott a plafonon és eltalálta a fiát. "Ez egy nagyon furcsa baleset. Hibáztam" - vallotta be az apa.

A Brumby család több fegyvert is tartott az otthonában, így a szülők fontosnak érezték, hogy a megfelelő életkorban mind a hét gyerekük biztonsággal megtanulja kezelni a fegyvereket.

"Azt akartuk, hogy a gyerekeink megszokják a fegyvereket. Magabiztosan bánjanak velük és megértsék a működésüket" - magyarázza Clayton.

A hatóságok vizsgálják az ügyet, de nem emelnek vádat az apa ellen a hétfőn kiadott közleményük alapján.

Clayton Brumby vállalja a felelősséget a fia halála miatt. Reméli, hogy az eset más szülőknek figyelmeztetésül szolgál, hogy bármi megtörténhet még a legjobb szándékuk ellenére is. "Nem a fegyver ölte meg a fiamat, hanem én" - jelentette ki a CNN-nek. "Minden egyes lövés felelősség. Amikor kilövöd, számolnod kell a következményekkel. Én ezzel töltöttem az elmúlt két napot. Végigvettem, hogy hol hibáztam."

"Egy töredék másodperc alatt történhet valami rossz. Akár egy fegyverrel, akár egy gyógyszerrel, vagy bármi mással."

Június közepén egy ohiói fegyverkereskedés tulajdonosát lőtték le, amikor fegyverhasználatot oktatott az üzlete alatti lőtéren. Idén már két esetben is előfordult, hogy egy gyerek lőtte hátba az édesanyját az autóban talált fegyverrel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.