Agyonlőtte autót vezető anyját egy kétéves gyerek

Alig néhány hónappal azután, hogy a fegyvertartást támogató aktivistát, Jamie Giltet hátba lőtte a kocsiban a saját fia, egy milwaukee-i kétéves húzta meg az anyja ülése felé irányított pisztoly ravaszát. A nő a helyszínen életét vesztette.

A kétéves kisfiú az autó hátsó ülésén utazott, amikor az első ülés alól hátracsúszott egy kézifegyver, a gyerek pedig felvette és belelőtt a vezetőülés hátába – számolt be az ABC7.com. A golyó hátba találta a 26 éves édesanyját, Patrice Pricea-t, aki épp vezetett. A nő a helyszínen meghalt. Az első ülésen utazott a gyerek egyéves testvére és a nagymama is.  Az eset kedden reggel történt a Milwaukee autópályán.

A rendőrség szerint a kétéves nem a gyerekülésben ült a kocsiban, azt nem tudni, hogy be volt-e kötve, de a gyerek nemrég tanulta meg kikapcsolni a biztonsági övet. 

A .40-es kaliberű fegyver pisztolytáskában volt. Ez, akárcsak az autó, a nő élettársáé – mondta el az AP hírügynökségnek a nő édesapja, Andre. Az asszony 28 éves bátyja szerint senki más nem sérült meg a járműben utazók közül. 

„Ő volt a legjobb anya, mindenben segített a gyerekeknek” – jellemezte húgát Antonio Price. „Ha nekem volt szükségem rá, mindig segített és remek tanácsokat adott.”

Andre Price elmondása szerint a lány keményen dolgozó, háromgyermekes anya volt. Fiai mellett egy hétéves kislánya is volt. Most az egész család a temetésre koncentrál, amelynek költségeit valószínűleg csak segítséggel tudják majd előteremteni. Patrice Price édesanyja nem akart nyilatkozni. az újságírók kérdésére csak annyit válaszolt, hogy már mindent elmondott a rendőrségnek, amit tudott.

A helyi seriff sem nyilatkozott arról, hogy bűncselekményként kezelik-e az ügyet. A Milwaukee megyei ügyész azt mondta, túl korai lenne még megmondani, hogy ki ellen emelnek vádat, ha erre egyáltalán sor kerül.

Márciusban Floridában lőtte hátba hasonló körülmények között a saját négyéves fia Jamie Giltet, a fegyvertartás mellett kampányoló aktivistát. A 31 éves nő maga tanítgatta lőni a gyereket. Gilt szerencsésebb volt, ő megúszta sérülésekkel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.