Görbe Nóra nem csak perre, demonstrációra is készül

Ki nem fizetett jogdíjai miatt perre készül Görbe Nóra. Ahogy korábban mi is megírtuk, a színésznőnek az Előadói Jogvédő Irodával gyűlt meg a baja, a szervezet ugyanis arra hivatkozva, hogy nem találták meg, nem fizette ki a Linda ismétlései után járó jogdíjakat.

Mint írtuk, Görbe Nórának először azt mondták, nem tudták elérni, majd arra hivatkoztak, hogy a színésznőnek kellett volna regisztrálnia a rendszerükbe és kérni a jussát. Az ország Lindájának azonban nem volt tudomása arról, hogy regisztrációs kötelezettsége lenne, hisz korábban enélkül is megkapta a jogdíjait.

A színésznő ügyvédet fogadott, aki a Borsnak nyilatkozott arról, mire készülnek:

– Ötnapos határidőt adtunk az Előadói Jogvédő Irodának, amelyben egyrészt 1989-ig visszamenőleg egy részletes elszámolást kértünk Nóra jogdíjairól. Másrészt felszólítottuk őket, igazolják, hogy az elmúlt évtizedekben milyen módon próbálták értesíteni ügyfelemet arról, hogy a neve alatt jogdíjak halmozódtak fel – mondta a lapnak dr. Szalai Adrienn.

Nem csak Görbe Nórát felejtették el kifizetni
Nem csak Görbe Nórát felejtették el kifizetni
Facebook

Görbe Nóra közben jelezte az Irodának, hogy mivel újra ismétlik a Lindát, természetesen igényt tart annak a pénznek a 18 százalékára, amit a szervezet a munkájáért kap. A színésznő azt is elmondta, hogy az ő példájából tudták meg más színészek (Például Bodrogi Gyula és Szerednyei Béla) is, hogy nekik is járna pénz, de valamiért őket sem találták meg. Ezért, már csak az idősebb kollégák érdekében is Görbe Nóra demonstrációra készül a rendszer ellen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.