Hatalmasat bukott Görbe Nóra, rengeteg pénze tűnt el

Hosszú évekig nem találta meg Görbe Nórát az Előadóművészi Jogvédő Iroda, ezért a színésznő 15 év alatt felhalmozódott jogdíjait elévülésre hivatkozva felosztották maguk között.

Az ügyről maga a színésznő számolt be a Facebookon tegnap. Mint írja: El tudja valaki képzelni azt, hogy egy magát Előadói Jogvédő Irodának nevező cég, melynek dolga lenne védeni jogainkat, azzal az indoklással nem fizeti ki 15 év TV-s ismétlési jogdíjaimat, hogy " nem találtak"??? A nekem járó jogdíjat pedig szétosztották, visszakerült a "közösbe", magyarul eltűnt. Illetve nyilván elköltötték, a Felosztási Szabályzat szerint... öröm ebben az országban élni!

Az ügy kapcsán a life.hu-nak Görbe Nóra elmondta, sosem hallott még arról, hogy ebbe az egyesületbe be kellene regisztrálnia, ha a jogdíjait meg szeretné kapni.

Fotó: MTI

„Pár hónapja felhívtak telefonon, hogy egy nagyobb összeg halmozódott fel a nevemen, a 2007 és 2013 között megismételt Linda és egyéb sorozatokból. Ezt kifizették március negyedikén, és a következő időszakot is ki fogják, ehhez kitöltöttem a szükséges papírokat. Viszont az most derült ki, hogy az ezt megelőző 15 év jogdíjáról egyszerűen lemondhatok. Ugyanis elévült, mert az elmúlt öt évben nem találtak meg, ezért állítólag szétosztották 1300 kolléga között. Ez csak azért roppant érdekes, mert 1992 előtt maguktól megtaláltak, pedig akkor sem voltam állandó tagja semmiféle társulatnak"- mondta a színésznő, aki jogi lépéseket fontolgat.

Mint mondja, nem hiszi, hogy az iroda mindent megtett annak érdekében, hogy őt elérje, hisz a sajtó is mindig megtalálja.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.