Felfüggesztették a Pécsi Állatkertet a farkas kilövése miatt

A hatósági vizsgálatok lezárásáig felfüggesztették a Pécsi Állatkert tagságát a Magyar Állatkertek Szövetségében. Az állatkertek hazai szakmai szervezete sajnálja, hogy az állatkert gondozásában lévő – Magyarországon fokozottan védett állatfajnak számító – farkast el kellett pusztítani.

A szövetség egyhangú döntést hozott, további intézkedéseket a vizsgálat eredményei alapján hoznak majd. Közleményükben azt írták: elvárják, hogy a tagságba tartozó intézmények működése mindenben a vonatkozó jogszabályok és szakmai irányelvek szerint történjen. Emellett fontosnak tartják, hogy az állatkertek megfelelően gondoskodjanak a veszélyes állatok tartásáról.

A farkasszökés és a vad kilövése miatt a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság indított vizsgálatot. Szatyor Miklós, az állatkert igazgatója tettét korábban azzal indokolta, hogy mérlegelnie kellett, a vadállat mekkora veszélyt jelent a lakosságra. Mindeközben az Állatmentő Liga már több mint 11,5 ezer aláírást gyűjtött össze egy petícióban, amelyben az igazgató lemondását követelik

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.