Félezer sérültje van a vidámparki tűzesetnek

Ötszáztizenkilencre nőtt a tajvani Formosa vízi vidámparkban megégett sérültek száma. Negyvenegy kórházban 413 sérültet ápolnak, közülük 190-en súlyos égési sérüléseket szenvedtek.

A taipei aquaparkban szombat este fél kilenc körül tűz ütött ki, amikor színes port fújtak a táncos bulin szórakozók közé. Egyes feltételezések szerint a por a lámpák erős fénye miatt gyulladt meg, de a baleset körülményeit még vizsgálják.

Szemtanúk elmondták, hogy a tűz és a füst miatt alig lehetett látni valamit. A helyszínen körülbelül ezren tartózkodtak, közülük többen fürdőruhát viseltek, ami nem védte testüket a lángoktól. Néhányan testfelületük 40 százalékán megégtek.

Sok sérültet gumicsónakokon vittek ki a vidámparkból
Sok sérültet gumicsónakokon vittek ki a vidámparkból
Stringer Taiwan / Reuters

BBC azt írja, negyvenegy kórházban mintegy 413 sérültet ápolnak, közülük 182-en az intenzív osztályon fekszenek súlyos égési sérülésekkel. Több vendég légcsöve és tüdeje is sérült, amikor belélegezték a port.

A tűzoltóknak szerencsére gyorsan sikerült eloltani a tüzet, a parkot pedig azonnal lezárták. Tajvanon gyakran történnek balesetek az miatt, hogy nem tartják be a tűzvédelmi szabályokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.