Több tucatnyian megégtek a vidámparkban

Mintegy kétszáz ember megsérült, amikor szombat este tűz ütött ki a Formosa vízi vidámparkban, Tajvan fővárosában, Tajpejben.

A tűzoltóság szóvivője szerint egy színes port permeteztek a tömegre, amely lángra kaphatott és berobbant. Több mint nyolcvan súlyos sérült van, néhány áldozat testének negyven százaléka megégett, 132-en kisebb égési sérüléseket szenvedtek – számol be a balesetről a BBC. A helyi kábelcsatorna szerint egy ember nem mutatott életjeleket.

Szemtanúk elmondták, hogy a tűz és a füst miatt alig lehetett látni valamit. A helyszínen több mint ezer ember tartózkodott, közülük néhányan fürdőruhát viseltek, ami nem védte testüket a lángoktól. A jelentések szerint a súlyos sérülteket azonnal kórházban szállították, de sokaknak várniuk kellett, ők vízzel próbálták hűteni sebeiket.

 

A tűz helyi idő szerint este fél kilenc után ütött ki, A ChinaPost azt írja, hogy a parkban Ázsia legnagyobb „színes partiját" tartották. Tajvanon egyre népszerűbbek az olyan bulik, amelyeken színes festéket fújnak a szórakozókra. 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.