Szökött kengurukat hajkurásztak a német tűzoltók

Úgy tűnik, a németek új házi kedvence a kenguru. Április elsején újabb szökött erszényesek okoztak felfordulást egy kisváros közelében, de a brandenburgi esettel ellentétben ezt az ügyet sikerült rövidre zárni – hála a kenguruknak.

A rajna-erft-körzeti rendőrkapitányságra 21 óra 55 perckor érkezett egy hívás Brühlből. A vonal másik végén egy asszony arról tett bejelentést, hogy épp az imént nézett velem szembe egy fehér kenguru a Bonn utca végén. Mivel árpilis elseje volt, a diszpécser alig akarta elhinni, hogy ez igaz lehet, ezért többször is visszakérdezett. A bejelentő megbízhatónak tűnt és állította, szó sincs tréfáról, így hát elindult egy járőrautó a nevezett városkába.

És valóban: még be sem értek a településre, a rendőrök megpillantották a fehér kengurut, ahogy épp keresztülszökellt egy réten. Rögtön hívták a tűzoltókat is, hogy segítsenek befogni az állatot.

Tettenérés
Tettenérés

Időközben az állat tulajdonosa is bejelentést tett és közölte, nem egy, hanem két kenguruja szökött meg. Így a tűzoltók már két erszényest üldözhettek, de a befogásuk érdekében tett kísérletek kudarcot vallottak.

Nem sokkal hajnali fél kettő körül a hajsza azonban véget ért, az állattartó jelentett, hogy a szökevények önként haza tértek. Az állatok feltehetően akkor lógtak meg, amikor az erős szél lebontotta a kerítést.

Idén ez a második kenguruszökési eset, ami felkeltette a német sajtó figyelmét. Ahogy azt januárban mi is megírtuk, az év elején Brandenburgban kerestek heteken át egy hobbiállatként tartott erszényest. A mocsári kengurut egyszer sikerült is visszajuttatni a gazdájához, ám az állat másnap reggelre újból eltűnt. Ekkor már a hatóságok nem voltak hajlandóak tovább foglalkozni az üggyel, a befogás felelősségét egyedül az állattartóra hárították. A férfi végül meg is találta a kengurut, ám az addigra már elpusztult.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.