Meghalt a szökevény kenguru

Majdnem hét hétig üldöztek egy elszabadult kengurut Brandenburgban. Az erszényes nyomában volt folyamatosan a helyi katasztrófavédelem és több száz önkéntes is.

A 70 centiméter magas mocsári kenguru november 22-én lépett meg Derwitzből. Miután a gazdája bejelentette az eltűnését, nyomába eredt a brandenburgi rendőrség, a tűzoltóság és több száz önkéntes állatbarát. A kenguru hol feltűnt egy rövid időre, hol hetekig nem látta senki.

Múlt hét szombaton úgy tűnt, a hobbiállattartó újra boldog lehet kengurujával, két járőr ugyanis a nyomára bukkant egy az A 10-es autópálya nagy csomópontja mellett lévő vállalat telephelyén. Az állatot elfogták és átadták a tulajdonosának, ám az öröm nem tartott sokáig, vasárnap reggel ugyanis jött az új bejelentés, hogy a kenguru ismét megszökött.

Ekkor befejezték a nagy üldözést, mert hivatalos szervek szerint az erszényes nem jelentett sem közbiztonsági, sem közegészségügyi kockázatot. A közrendi hivatal szerint a kenguru begyűjtése onnantól kezdve egyedül a tulajdonosának a dolga.

A férfi kereste is, és megtalálta ugyanazon a telephelyen, ahol korábban befogták, de a kis termetű hobbiállat – írja a Bild – ekkor már halott volt. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.