Észak-Korea az ENSZ-nél tiltakozik Az interjú című film miatt

A phenjani rezsim hadüzenetnek tekinti a Seth Rogen rendezésében és főszereplésével készülő Az interjú című amerikai vígjátékot - közölte az észak-koreai külügyminisztérium szóvivője június végén, és hozzátette, hogy ha az Egyesült Államok kormánya nem tiltja be a filmet, akkor "határozott és könyörtelen válaszra" számíthat.

A fenyegetőzés azonban haszontalannak bizonyult, a filmstúdiót nem sikerült megijeszteni és az amerikai kormány sem reagált a közleményt követően. Nagyon valószínű tehát, hogy október 10-én bemutatják az USA-ban a filmet, melyben Seth Rogen és James Franco két televíziós személyiséget alakít, akik lehetőséget kapnak arra, hogy interjút készítsenek Kim Dzsong Unnal. A történet szerint a CIA megbízza a két férfit az észak-koreai diktátor kiiktatásával, akiről azt is elmesélik, hogy az észak-koreaiak mindent elhisznek, amit a diktátoruk mond nekik – beleértve, hogy Kim ért a delfinek nyelvén és WC-re sem kell járnia soha.

Észak-Korea viszont nem adja fel, az ország ENSZ-nagykövete, Dzsa Szongnam most egyenesen a szervezet főtitkárának, Ban Ki Munnak írt egy levelet, melyben a következő áll: az Egyesült Államok hatóságainak azonnali és megfelelő intézkedéseket kell tenniük, hogy betiltsák az említett film produkciós munkáit és forgalmazását; máskülönben teljes felelősséggel tartoznak a terrorizmus ösztönzéséért és támogatásáért." E mellett arra kérik a főtitkárt, hogy a levelet hivatalos dokumentumként küldje tovább az ENSZ Közgyűlésének valamint a Biztonsági Tanácsának.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.