Samuel L. Jackson a rasszista rendőrök ellen énekel

Samuel L. Jackson arra kéri a hírességeket, hogy ahogy annak idején a jeges vödröket magukra borogatva felhívták a figyelmet az ALS-re, most énekeljék el a We Ain't Gonna Stop till People are Free című számot Eric Garner emlékére.

„Hallom, ahogy a szomszédom sír, Nem kapok levegőt
Már harcban állok, nem tudok kiszállni
Felhívjuk a figyelmet az erőszakos rasszista rendőrökre
És nem állunk meg, míg az emberek szabadok nem lesznek.
És nem állunk meg, míg az emberek szabadok nem lesznek" - szól Jackson dala.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a rendőrség azért teperte le Garnert egy júliusi akciója során, mert a hatgyermekes családapa illegális cigarettát árult. Utolsó szavai a következők voltak: „Nem kapok levegőt!”. 

A halottkém szerint Garner a fojtófogás következtében halt meg, amikor a rendőr a földre teperte őt. December 3-án az esküdtszék mégis úgy döntött, nem emel vádat a fehér rendőr, Daniel Pantaleo ellen. Azóta folyamatosan tüntetnek az Egyesült Államokban a faji feszültségekkel terhelt rendőri brutalitás miatt.

A Ponyvaregény sztráján kívül tiltakoztak más hírességek is. A georgetowni kosárcsapat például „Nem kapok levegőt“ feliratú pólóban lépett a pályára december 10-én, Washingtonban, de  Cleveland Cavaliersben játszó LeBron James is ugyanilyenben játszott, December 7-én az NFL-ben Reggie Bush (Detroit Lions) is ezeket a szavakat írta rá mezére.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.