Eltűnt az orvos, aki rábeszélte a szépségkirálynőt a halálos műtétre

Vadászik a rendőrség arra az orvosra, aki addig zaklatta a 19 éves Catherine Candót, egy ecuadori szépségkirálynőt, amíg bele nem egyezett a zsírleszívásba. Amibe aztán belehalt.

Ahogy azt korábban mi is megírtuk, a 19 éves Catherine Cando még októberben nyert meg egy helyi szépségversenyt Duránban. Hivatalos nyereménye egy autó és egy táblagép volt, ám a zsűriben ott ült egy bizonyos dr. Gustavo Berh, aki felajánlott a győztesnek egy ingyenes plasztikai műtétet, pontosabban egy zsírleszívást. A férfi, aki egy magánklinika sebésze, egyértelműen reklámot akart csapni magának, a felajánlásról előzetesen nem egyeztetett a szervezőkkel – ezt a város önkormányzata közölte Catherine temetése után.

A család elmondása szerint a váratlan ajándékból a lány még úgy sem kért, hogy a versenyen közölték vele, kissé túlsúlyos. Catherine meg volt elégedve az alakjával és próbálta lerázni az őt telefonon zaklató Berht azzal, hogy szívesen átengedni a lehetőséget valakinek, aki rászorul, de az orvos hallani sem akart erről.

A lány végül elment az édesanyjával egy konzultációra, ahol az orvos rábeszélte, hogy egy keveset engedjen leszívatni a hátán lévő zsírból. A sebész azzal érvelt, hogy a fiatal nő így három centivel lehetne karcsúbb, ami jól fog jönni a későbbi versenyeken. Catherine ugyanis szeretett volna eljutni a Miss Ecuador döntőjéig.

Cando január 10-én feküdt be a Guayaquilban lévő magánklinikára, majd két órás műtétnek vetette alá magát. A hivatalos orvosi jelentés szerint a beavatkozás után agyi ödéma állt be nála, amibe belehalt.

Az Ecuadori Egészségügyi Minisztérium és a főügyészség a rendőrséggel együttműködve vizsgálatot indított a klinika és dr. Berh ellen, akinek időközben nyoma veszett, bár nem hagyhatta volna el a megyét.

Az ecuadori média arról számolt be, hogy Berh csak mint általános orvos szerepelt a nyilvántartásban, plasztikai sebészként nem. Ezt később Francisco Vera, a Guayas állami orvosok szövetségének elnöke cáfolta - írja a Daily Mail

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.