Belehalt a nyereményébe egy ecuadori szépségkirálynő

A 19 éves Catherine Canto a Duran Szépe helyi versenyt nyerte meg Ecuadorban tavaly októberben. Nyereménye egy autó, és táblagép és egy ingyenes plasztikai beavatkozás volt.

Az orvostanhallgató lány halogatta a beavatkozást, ám mivel a verseny bírái azt ajánlották neki, hogy fogyjon le, végül mégis belevágott és zsírleszívást kért.

A műtétről sokan próbálták lebeszélni és a helyi média szerint a lány sem érezte úgy, hogy szüksége van rá, mégis meggyőzték. Catherine Canto január 10-én feküdt be egy magánklinikára, ahol – a hivatalos jelentés szerint – a kezelés miatt agyi ödémát kapott, amibe bele is halt.

A lány 24 éves bátyja a médiának azt nyilatkozta, hogy a testvére le akart mondani az ingyenes beavatkozásról és felajánlotta volna valakinek, aki rászorul, de a nyereményt adó klinika ezt nem engedte. Végül az orvosok addig zaklatták telefonon a szépségkirálynőt, hogy beleegyezett, egy kis zsírt távolítsanak el a hátáról.

Carlos Reyes Izquierdo ügyvéd szerint a klinika orvosai gondatlanul jártak el, a személyzet egyes tagjai és a rokonok szerint Canto ugyanis nem ödémát kapott, hanem a szíve állt meg. A citológiai és patológiai vizsgálatot már hatóságilag elrendelték, a felelőssé tehető orvosok őrizetben várják a vizsgálat végét, mert félő, hogy elhagynák a megyét – írja a Daily Mail.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.