Első nap lerobbantak az új – nyolcéves – BKV-buszok

Forgalomba állították hétfőn az első öt, Belgiumból vásárolt Van Hool autóbuszt Budapesten, de két jármű már az első napon műszaki hibás lett.

Első nap lerobbantak az újonnan forgalomba állt BKV-buszok. Erős János fődiszpécser elmondta, hogy mindkét busznál ugyanaz a hiba fordult elő, letiltott a jármű elektronikája, de a hibát hamar elhárították, így nem maradt ki egyetlen járat sem.

Ez működött: Van Hool busz érkezik a Boráros téri megállóba.
Budapest, 2009. szeptember 21. Egy Van Hool busz érkezik a Boráros téri megállóba. Forgalomba helyezték a használtan vásárolt Van Hool buszokat a 23-as vonalon. A BKV összesen 32 darab használt alacsonypadlós csuklós buszt vásárolt júniusban Belgiumból. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A BKV sajtóirodája a meghibásodásokról annyit közölt: az egyik autóbuszon az ajtó működtetéséhez szükséges berendezés romlott el. Hozzátette, hogy finomhangolásra van szükség a buszok motorterében található, hőmérsékletet mérő szenzoroknál is, s ez hétfőn a forgalomban további fennakadásokat okozott.

A Van Hool autóbuszokat a BKV Belgiumban vásárolta. A 32 darab, 300 ezer kilométert futott, nyolcéves csuklós busz egyenként húszmillió forintba került. Az első ilyen jármű június végén érkezett meg Budapestre.

A BKV hétfői közlése szerint a buszok a koruknak megfelelő állapotban vannak. A forgalomba állítás autóbuszonként mintegy tízmillió forintba került, ennek legnagyobb részét a klímák beszerelése tette ki.

A forgalomba állított járművek a 23-as autóbusz vonalán közlekedtek, a Boráros tér és a pesterzsébeti Ady Endre tér között.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.