Elrabolta utasát az Uber-sofőr

A bíróság kimondta Shiv Kumar Yadav bűnösségét a tavaly decemberi Delhiben történt eset kapcsán. 

A sofőr egy 26 éves nőt vett fel, majd egy elhagyatott helyre hajtott az autójával és ott megerőszakolta utasát - írja a BBC. Az Uber sajnálatát fejezte ki. A cég indiai régiójának elnöke, Amit Jain üdvözölte az ítéletet. "A nemi erőszak szörnyű bűncselekmény. Örülünk, hogy az elkövető bíróság elé került" - mondta Jain. 

"A biztonság nagyon fontos az Ubernél. Számos lépést tettünk ennek érdekében: új technológia bevezetésével, a sofőrök háttérének szigorúbb ellenőrzésével és a hét minden napján hívható, napi 24 órában üzemelő ügyfélszolgálattal. A fentiek mind ennek a sajnálatos esetnek a következtében bevezetett intézkedések."

Indiában a szexuális erőszak igen komoly és évek óta megoldatlan probléma. 2012-ben egy 23 éves orvostanhallgató lány megerőszakolása miatt lángoltak fel az indulatok. A lányt megverték, majd kihajították egy mozgásban lévő delhi buszból. Az áldozat több életmentő műtét ellenére Szingapúrban belehalt a sérüléseibe. Az országszerte tartott tömegtüntetések nyomán szigorítottak az erőszaktevőket sújtó törvényeken, ez azonban kevéssé érezhető. A gyerekeket és nőket érő szexuális erőszak az egész országban mindennapos jelenségnek számít. Csak Delhiben több mint kétezer ügyben indult nyomozás tavaly. 

Múlt héten egy két és fél éves kislányt erőszakolt meg két tizenéves, előtte pedig egy ötévest támadtak meg csoportosan. Mindkét gyereket kórházban ápolják. A hírek szerint túl vannak az életveszélyen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.