Élő adásban ölte meg a matadort a bika

Tragédia történt szombat este egy bikaviadalon a spanyolországi Teruléban. Egy 29 éves matador a ringben életét vesztette, amikor a bika mellkason döfte a szarvával. A viadalt a televízióban élőben közvetítették.

Victor Barriót a felbőszült állat többször is felöklelte és a levegőbe dobta. A 29 éves profi matador harminc év óta az első, aki Spanyolországban a ringben halt meg. A legutóbbi ilyen eset José Cubero 1985-ös tragédiája volt.

Mariano Rajoy miniszterelnök, aki nagy híve a bikaviadaloknak, a Twitteren fejezte ki együttérzését Barri családjának.

Bár a számuk folyamatosan csökken, Spanyolországban manapság is mintegy kétezer bikaviadalt rendeznek évente A BBC által idézett El Pais szerint a múlt században 134 ember, köztük 33 matador halálát okozták bikák. A viadaloknak és bikafuttatásoknak Katalóniában és a Kanári-szigeteke van manapság is a legnagyobb hagyománya, s bár a véres és balesetveszélyes látványosságnak egyre nagyobb és hangosabb ellentábora van, a rajongók úgy vélik, ezek a rendezvények a spanyol történelem és nemzeti identitás elválaszthatatlan részei.

A híres pamplonai bikafuttatáson, szombaton egy 33 éves japán férfit mellkason, egy spanyolt pedig a karján szúrt meg a bika, További 12 ember könnyebb sérüléseket szenvedett. Pamplonában nem halt meg senki, de a szintén szombaton, Pedreguerben tartott futtatáson egy embert halálra döftek a bikák, amikor segíteni akart egy másik futónak.

Tavaly Francisco Rivera Ordonez, egy hazájában nagy népszerűségnek örvendő matador került kórházba életveszélyes sérülésekkel, amelyeket egy Huescában rendezett viadal során szerzett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.