Halálos tragédia a bikafuttatáson

Halálra öklelt egy embert szombaton egy bika a Spanyolország délkeleti részén, Valencia közelében lévő Pedreguer kisvárosban: a huszonnyolc esztendős férfit döfött át a mellkasán és a hasán az egyik állat. Az északi Pamplonában ugyanezen a napon tizennégyen sebesültek meg a hagyományos bikafuttatás harmadik napján. A spanyolországi városokban ezekben a napokban rendezik a bikafuttatást, amelyen a hagyományok szerint Pamplona védőszentjét, San Fermínt ünneplik.

Pedreguerben egy huszonnyolc esztendős férfit döfött át a mellkasán és a hasán az egyik állat. A férfi éppen a futtatás egyik résztvevőjének a segítségére sietett, amikor váratlanul támadás érte.

Kórházba szállították, de később belehalt sérüléseibe. A helyi hatóságok ebben a kisvárosban a haláleset után berekesztették a "bikafesztivált", amely egyébként kilenc napig tart.

A pamplonai bikafuttatás harmadik napján 14-en sérültek meg
A pamplonai bikafuttatás harmadik napján 14-en sérültek meg
Susana Vera / Reuters

A bikák felökleltek két férfit, őket is sérüléssel szállították kórházba.

Pamplonában ugyanakkor folyik tovább az ünnepség, melynek harmadik napján tizennégy ember sérült meg.

A csütörtöki kezdőnapon nem volt komolyabb sebesülés, bár többen elestek és átgázoltak rajtuk a rohanó állatok. A második napon, pénteken néhány bika az első 300 méter után megfordult és elkezdett visszafelé futni, pánikot keltve a mögöttük szaladók között.

Akkor is 14-en kerültek kórházba, hatan a bikák szarvától származó szúrt sebek miatt.

Pamplonában a középkor óta rendezik meg San Fermín ünnepét, amelyet Ernest Hemingway Fiesta (A nap is felkel) című regénye tett világhírűvé.

Erre az alkalomra a világ minden tájáról turisták tömegei érkeznek, hogy részt vegyenek a több napig tartó mulatozásban. A bikafuttatásokra, amelyeken a belváros csúszós macskakövein kell szaladni a szabadon engedett bikacsorda elől, csak néhány százan neveznek be közülük.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.