Meghalt a színész, akit a színpadon akasztottak fel

A kórház hivatalosan is megerősítette Raphael Schumacher olasz színész halálát.

A 27 éves férfi családja felajánlotta a színész szerveit, így az orvosok megkezdték a szükséges eljárásokat - tájékoztatta a pisai Cisanello kórház szóvivője a CNN-t.

A rendőrség vizsgálja az ügyet. Elmondásuk szerint azt próbálják megállapítani, hogy a biztonsági intézkedések rendben voltak-e. Az olasz ANSA hírügynökség szerint négy ember ellen folyik a nyomozás emberölés miatt.

Schumacher a Pisa belvárosában található Teatro Luxban lépett fel a Mirages című, hat jelenetből álló darabban. Az előadás jeleneteit a színház hat különböző pontján mutatták be, amelyek között a nézőknek kellett sétálni.

Szerepe szerint Raphael Schumachert a színház udvarán bemutatott jelenetben felakasztja a lincselő tömeg. A jelenet azonban túlságosan valósághűre sikeredett. Egy néző vette észre, hogy a nyaka körül megfeszül a hurok. A végzős orvostanhallgató lány akkor vette észre, hogy valami baj van, amikor a jelenetben maszkot viselő Schumacher elkezdett remegni. Odarohant a színészhez, és meglazította a hurkot, majd a földre engedte a férfit egy másik néző segítségével. A fiatal férfit azonnal kórházba szállították, azonban kómába esett, és nem is tért többé magához. 

"Az eredeti monológban pisztolylövés szerepelt, ő azonban az akasztás mellett döntött – anélkül, hogy nekünk szólt volna" – nyilatkozta az Il Giorno című olasz lapnak a rendező elárulva, hogy Schumacher az utolsó pillanatban változtatott az előadáson.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.