Elfogták Ophélie két éve bujkáló barátját

Az olasz fiú viselkedésében akadnak furcsaságok: Ophélie eltűnésének másnapján elutazott Budapestről, ellentmondásos vallomásokat tett, és a lány táskájának megtalálói is gyanúsak.

Elfogták és előállították Ophélie Bretnacher körözött barátját - írja a Blikk. A fiatalember közel két évig bujkált, az olasz rendőrök hiába keresték személyesen hozzátartozóinál, hiába küldtek idézést, sehol nem találták. Úgy tudjuk, egy igazoltatás alkalmával akadt horogra.

Ophélie az Erasmus-program keretében 2008 szeptembere óta cserediákként a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója volt. Utoljára december 4-én éjjel egy belvárosi szórakozóhelyen látták, ahonnan hazafelé indult. Ám a Lánchídnál nyoma veszett. Holttestére 2009. február 12-én, a Csepel-sziget egyik öblében találtak rá. Tanulmányai alatt közte és az olasz Paolo Pierre között szerelmi viszony alakult ki. Eltűnése éjszakáján is Paolóval szórakozott.

A fiú, igaz, előre megváltott repülőjeggyel, másnap elhagyta Magyarországot. A Blikk úgy tudja, későbbi tanúvallomásában több ellentmondás is van, ráadásul az a két, ugyancsak olasz fiatalember, akik megtalálták a lány táskáját, úgy tűnik, hogy állításukkal ellentétben ismerték Paolót. A megtalált női táskát nem a rendőrségre vitték, hanem annak tartalmát átnézték, és a lány telefonjáról egy ismerőst hívtak fel, s neki adták oda.

– Valóban megtalálták az olasz hatóságok az egyik olasz állampolgárt, akinek kihallgatását jogsegély keretében mi kértük. A két másik olasz állampolgárt, úgy tudjuk, még nem sikerült megtalálnia a kinti rendőröknek – erősítette meg a Blikk információit Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség sajtószóvivője, aki hozzátette: a nyomozás továbbra is ismeretlen tettes ellen folyik az ügyben.

Azt, hogy Paolo Pierre mit vallott, még nem tudni, ahogy azt sem, hogy a szakértői vélemények és az általuk elmondottak közti ellentmondások elegendőek-e a fiatalember gyanúsításához.

A rendőrség eleinte eltűnésként, majd a holttest megtalálása után öngyilkosságként kezelte az ügyet, amibe a lány családja nem nyugodott bele. Új boncolást kértek Párizsban és feljelentést tettek Budapesten, amit a Fővárosi Főügyészség elutasított, de a Legfőbb Ügyészség nyomozás elrendelésére utasította a BRFK-t. A rendőrség jogsegély keretében kérte Paolo Pierre kihallgatását az olasz hatóságoktól.

Ophélie Bretnacher
Ophelie decemberben tűnt el
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.