Ejtették a legsúlyosabb vádat az AC/DC dobosa ellen

Az ügyész a bizonyítékok alapján nem tartotta megalapozottnak a bérgyilkossággal kapcsolatos vádpontot, így azt ejtették is Phil Rudd ellen.
Ejtették a gyilkosságra való felbujtás vádját az AC/DC dobosa ellen
Ejtették a gyilkosságra való felbujtás vádját az AC/DC dobosa ellen
AFP - TVNZ

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, helyi idő szerint november 6-án reggel letartóztatta az új-zélandi rendőrség Phil Ruddot, az AC/DC dobosát.

A 60 éves zenészt azonnal előállították a Tauranga Körzeti Bíróságon, és habár óvadék ellenében még aznap szabadlábra helyezték, november 27-én újabb tárgyalás vár rá.

Ruddot azzal vádolták, hogy bérgyilkos segítségével akart végezni két férfival, valamint vádat emeltek ellene halálos fenyegetés és drogbirtoklás miatt is.

Ügyvédje, Paul Mabey péntek reggeli közleménye szerint azonban a legsúlyosabb vádpontot máris ejtették védence ellen, és megjegyezte, hogy semmiféle bizonyíték nem támasztja alá, hogy Rudd bérgyilkost fogadott vagy ezt tervezte volna.

Az ügyvéd kiemelte, hogy Ruddnak már maga a gyanúsítás is hatalmas károkat okozott, mert noha alaptalanul vádolták meg, ezt soha sem fogja tudni lemosni magáról. Mabey véleménye szerint a gyilkossággal való fenyegetés és a kábítószer-birtoklás kisebb bűncselekménynek számítanak, utóbbiért egyébként maximum hét év börtön jár Ausztráliában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.