Bérgyilkost fogadott az AC/DC dobosa

Shoot to thrill – az AC/DC egyik híres számát idézi a világhírű hard rock banda dobosának több mint bizarr esete. Phil Rudd ellen ugyanis az új-zélandi hatóságok vádat emeltek, mert a hatvanéves zenész bérgyilkost próbált felfogadni, hogy az végezzen két férfival. Vádat emeltek gyilkossággal való fenyegetés és kábítószer-birtoklás miatt.
Az új-zélandi rendőrség, amikor helyi idő szerint csütörtök reggel átkutatta a dobokat óramű-pontossággal verő Rudd házát, metamfetamint és marihuánát is talált az Aucklandtól kétszáz kilométerre délkeletre, Taurangában lévő luxusvillában.

Ruddot a rendőrség őrizetbe vette, majd az ügyében illetékes bíró elé vezették. A felpüffedt arcú, láthatóan nem éppen a legjobb fizikai állapotban lévő zenész tagadta az ellene felhozott vádakat. Mezítláb volt, szürke kinyúlt pulóverében és farmerében nem egy olyan férfi benyomását keltette, aki dollármilliókat keresett a rock and roll-lal. Rudd augusztusban jelentette meg első szólóalbumát Head Job címmel, s az ebből az alkalomból adott interjúkban sem keltette a legjobb és legtisztább benyomást.

A tárgyalás után Ruddot a bíróság óvadék ellenében szabadlábra helyezte, legközelebb november 27-én kell megjelennie. Addig távolságot kell tartania az ügyben érintett személyektől. Az ellene felhozott vádakért akár tíz év börtönbüntetés is járhat.

Az új-zélandi portálok szerint is roppant homályos az ügy. A két férfi nevét, akiket állítólag Rudd bérgyilkossal akart eltetetni láb alól, nem hozták nyilvánosságra. Ruddnak pár évvel ezelőtt már volt kábítószer-birtoklás miatt összeütközése az új-zélandi hatóságokkal.

Rudd az Ausztráliából hódító útjára indult AC/DC egyetlen ausztrál születésű tagja. A bandához 1975-ben csatlakozott, majd 1983-ban kirúgták, ezt követően költözött Új-Zélandra, ahol Phil's Place néven éttermet nyitott, igaz, ez azóta tönkrement. Az AC/DC-hez húsz évvel ezelőtt, 1994-ben tért vissza. Többen úgy nyilatkoztak, hogy Rudd az utóbbi években nagyon megváltozott és közel sem az előnyére.

Az AC/DC új stúdióalbuma, a Rock or Bust november végén jelenik meg Európában. Ezen ugyan Rudd dobol, de a pár héttel ezelőtt publikált promóciós fotókon, illetve a Londonban felvett videókon már nem szerepelt. Hiányzása okát akkor az együttes családi vonatkozásokkal indokolta, de feltehetőleg már akkor tud(hat)tak a most vádemelésig jutott ügyről.

A vádemeléssel erősen kérdésessé válik, hogy Rudd lesz-e az AC/DC dobosa a 2015-re tervezett világ körüli turnén. Az AC/DC tavaly december végén „ünnepelte" negyvenéves fennállását, eddig több mint 200 millió hanghordozót adtak el, koncertjeikre percek alatt fogynak el a jegyek.

Az AC/DC számára Rudd ügye a második mélyütés ebben az évben. Az együttes egyik alapító tagja, egyben motorja és esze, Malcolm Young súlyos betegsége, demencia miatt visszavonulni kényszerült. A 61 éves ritmusgitáros megromlott egészségi állapota miatt már a Rock or Bust felvételein sem vett részt. Helyét családtag, Stevie Young foglalta el, ő Malcom és öccse, Angus Young szólógitáros unokatestvére.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.