Éhen halnak a multimilliomos krokodiljai

Több mint 11 ezer krokodil került az éhhalál szélére a hondurasi Cocodrilos Continental farmon, mivel a parkot üzemeletető Rosenthal család számláit befagyasztotta az Egyesült Államok. Azzal vádolják őket, hogy drogcsempészettel összeköthető pénzt próbáltak tisztára mosni.
Az évi egymillió dollárból működtetett, eredetileg az amerikai piacra krokodilbőrt és krokodilhúst szállító állatfarmon a pénzforrások elapadása következtében már 40 krokodil pusztult el – írja a Daily Mail.

A hondurasi Állami Erdővédelmi Intézet másfél tonna csirkehús biztosításával kívánta támogatni a szorult helyzetbe került állatokat. A krokodilok ellátásáért felelős alkalmazottak saját pénzügyi helyzetük stabilizálásáig azonban megtagadták a segélycsomag felhasználását.

A szerteágazó érdekeltségekkel bíró befolyásos Rosenthal család október 7-én került az amerikai pénzügyminisztérium célkeresztjébe. Az azóta bevezetett pénzügyi szankciók érzékenyen érintették a hondurasi család üzleti befektetéseit, ráadásul a 79 éves multimilliomos családfő, Jaime Rosenthal unokatestvérét október elején őrizetbe vették az amerikai hatóságok Miamiban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.