Egymillió forintra bírságolták Demcsák Zsuzsát ittas vezetés miatt

Két évre a jogosítványát is elvették. Az ítélet nem jogerős – írja a Bors.    

A műsorvezetőt gyorsított eljárásban, alig három héttel a május másodikán történt incidens után találták bűnösnek. Mint megírtuk, Demcsák Zsuzsa aznap hajnali kettő körül a Nagy Duett utáni buliból tartott haza ittasan, amikor a rendőrök a II. kerületben lefülelték.

A Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya a lapnak elmondta, a nőt ittas vezetés miatt bűnösnek találták, két évre eltiltották a járművezetéstől, és 200 napon át kell 5000 forintot fizetnie – így jön ki ugye az egymilliós összeg.

A lap szerint megszólaltatott független szakjogász, dr. Péchy Kristóf szerint igen kemény a büntetés. A bírság kiszabásánál ugyanakkor azt is figyelembe veszik, hogy az alany volt-e már büntetve közlekedési bűncselekmény miatt vagy ittas vezetésért.

Demcsáknak többször is volt gondja az utakon: először 2014-ben derült ki, hogy a jogosítványát egyszer már bevonták. Igaz, akkor túl sok szabálysértés miatt gyűlt össze 18 pontja, és emiatt vették el az engedélyt. A Mokka műsorvezetője akkor befizette az összes büntetést, és a kötelező utánképzést is elvégezte. A szintén pénzbe kerülő tanfolyam során előadások után pszichológiai kérdéseket kell megválaszolni.

A Borsnak a műsorvezető az üggyel kapcsolatban nem nyilatkozott, de annyit tudni lehet, Demcsák Zsuzsa a jogosítványa elkobzása utána a bébiszittere férjét vette fel sofőrnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.