Ejnye-bejnyével megúszta az idegenellenes földrajztanár

A révkomáromi Selye János Gimnázium földrajztanára nyilvános Facebook-oldalán közzétett menekültellenes bejegyzései miatt került a sajtó figyelmébe. Az intézmény igazgatója szerint csak a bíróság mondhatja ki, hogy az oktató bejegyzései uszítóak.

Andruskó Imre, a Selye János Gimnázium igazgatója kérdőre vonta azt a tanárát, aki a menekültekkel kapcsolatban szélsőséges nézeteket terjeszt közösségi oldalán. A menekültgáncsoló László Petrát például magasztalja tettéért.

A gimnázium igazgatója a Paraméter felvidéki portálnak elmondta, elbeszélgetett a tanárral, és felelősségre vonta őt. Andruskó leszögezte, hogy a tanár magánjellegű dolgait nem befolyásolhatja, de ő személy szerint nem helyesli, amit tett. A földrajztanár például azt írta, kötéllel és golyóval büntetné a menekültsegítőket.

"Bárki megnyilvánulásairól is gondoljuk azt, hogy uszítóak, azt jogilag csak egy bíróság mondhatja ki" - hangsúlyozta Andruskó, aki arra kérte a földrajztanárt, ezentúl kulturált módon fejezze ki a véleményét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.