Egy családapának köszönhetjük a forradalmian új konyhai eszközt

Az amerikai férfi két évet töltött el azzal, hogy kifejlessze a kanalat, amivel a kemény fagylaltot is gond nélkül lehet adagolni.

Bár a fagylalt története egészen az 1750-es évekig nyúlik vissza, az első speciális fagylaltoskanalat csak 150 évvel később szabadalmaztatták. Az ezt követő négy évtizedben nagyjából 240 szabadalmi kérelmet nyújtottak be, de egészen 2014-ig kellett várni, hogy megjelenjen az első olyan eszköz, amivel a mélyhűtőből kivett édesség azonnal merhető.

A 35 éves michigani Michael Chou annak a fagylaltoskanálnak a feltalálója, amellyel minden eddiginél könnyebb a jeges finomság adagolása. A Midnight Scoop (éjféli kanál) névre keresztelt eszköz íve nagyobb erőkifejtést tesz lehetővé, így a fagylalt még fagyott állapotban is könnyedén porciózható.

„Olyan kanalat szerettem volna tervezi, amivel még anélkül is adagolható a fagyi, hogy azt ki kéne vennünk korábban a mélyhűtőből” - mondta el a gépészmérnökként dolgozó férfi, aki több mint két éven át dolgozott a tökéletes prototípus kidolgozásán. Mivel a kanál teljesen szimmetrikus, ezért jobb- és balkezesek egyaránt használhatják majd.

Chou a Kickstarter (az amatőr feltalálók kedvelt internetes oldala) segítségével gyűjt pénzt a sorozatgyártásra, a projektet ezidáig több mint 700 ember támogatta, 37 ezer dollárt gyűlt össze és még hátra van belőle nyolc nap.

Egy ausztrál dizájnertrió pedig olyan kést tervezett nemrégiben, amellyel a kemény vaj kenhető. A fiúk kése a sajtreszelőhöz hasonló elven működik, ha végighúzzák a vajtömbön, a késen található az apró lyukak vékony csíkokat vágnak le, amit így azonnal lehet már kenni a kenyérre. A sorozatgyártáshoz szintén a Kickstarteren kalapozták össze a pénzt, a 15 ezer támogató 360 ezer ausztrál dollárt (közel 80 millió forintot) dobott össze a találmányra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.