Forradalmi konyhai eszközt találtak fel
Mindenkinek ismerős az alábbi alapszituáció. Ahhoz, hogy a vaj tökéletesen kenhető legyen, legalább 10-15 percig szobahőmérsékleten kellene tartani, ám ez többnyire már csak akkor jut az eszünkbe, amikor már enni akarnánk azt a vajas kenyeret.
Egy ausztrál designertrió találmánya azért számít igazán úttörőnek, mert a furcsa külsejű késsel egyetlen percet sem kell várni, a legdermedtebb vaj is azonnal kenhető lesz. Craig Andrews, Sacha Pantschenko és Norman Oliveria kése a sajtreszelőhöz hasonló elven működik. Ahogy végighúzzák a vajon, az apró lyukak vékony csíkokat vágnak le a tömbről, és rögtön lehet is kenni a kenyérre - írja a Wired.
A trió eleinte azt hitte, ez az egyszerű megoldás már másnak is eszébe jutott, ám néhány prototípus elkészítése után hamar rájöttek, sikerült megalkotniuk a legjobb vajazókést.
Mivel sorozatgyártásra nincs pénzük, a fiúk úgy döntöttek, a Kickstarter – az amatőr feltalálók kedvelt internetes oldala – segítségével fogják piacra dobni találmányukat. Ezidáig közel 7300 ember támogatót szereztek és több mint 186 ezer ausztrál dollárnál járnak.