Davidnek hívják Elton John gyermekeinek anyját – kiakadt a feminista írónő

Germaine Greer ausztrál származású író, újságíró támadást indított Elton John és férje, David Furnish ellen, amiért a pár fiainak anyakönyvi kivonatában Davidet tüntetik fel anyaként. A feminista írónő – a Dolce & Gabbana tervezőpárosához hasonlóan – keményen bírálta a lombikbébi programot is.

Sir Elton Johnnak és férjének két fia van, a négyéves Zachary és a kétéves Elijah. Mindketten ugyanattól a béranyától születtek, akikre az énekes úgy tekint, mint nővérére – írja a Mirror. Kiderült azonban, hogy a gyerekek anyakönyvi kivonatában David Furnish szerepel a fiúk anyjaként.

David Furnish és Sir Elton John
David Furnish és Sir Elton John
Stringer / Reuters

Gemaine Greer ausztrál feminista írónőt ez teljesen kiborította. A hetvenhat éves hölgy szerint azzal, hogy férfit neveznek meg anyaként, „teljesen leépítik” az anyaság fogalmát: „Néha azt gondolom, hogy tényleg probléma van az anyaság koncepciójával, amiről nem tudunk valódi szerkezetet adni" – mondta egy beszédében Greer, majd ezután a mesterséges megtermékenyítést bírálta.

Az írónő szerint az adományozó nők egyáltalán nem tudják, mi történik petesejtjükkel a donáció után, pedig általában érdekelné őket. „A petesejt nem egy spermium, amelyet mi csak úgy 400 milliószor termelünk. Egy nyomorult kis petesejt jön létre minden hónapban" – hangsúlyozta a feminizmus elhivatott képviselője, aki sajnálja, hogy a témáról nem beszélnek többet.

Sir Elton Johnt és a párját nem először támadják. Legutóbb Domenico Dolce és Stefano Gabbana támadta a meleg párt, és azt mondták, a mesterséges megtermékenyítéssel született gyerekek szintetikusak. A brit zenész a Dolce & Gabbana divatcég bojkottjára szólította fel rajongóit, és válaszul azt írta a tervezőpárosnak: „Szégyelljétek magatokat, hogy ujjal mutogattok a mesterséges megtermékenyítés intézményére, amely szerelmes emberek tömegei – homo- és heteroszexuálisok – számára teszi lehetővé, hogy valóra válthassák legszebb álmukat, és gyermekük születhessen!"

Greer bíráló szavaira egyelőre nem válaszolt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.