Elton John beszólt a divatdiktátornak

A Dolce & Gabbana divatcég bojkottjára szólítja fel rajongóit Elton John, aki tűrhetetlennek tartja azt, ahogyan a tervezőpáros a mesterséges megtermékenyítés segítségével született gyermekekről beszélt az olasz Panorama magazinnak.

Domenico Dolce a béranyák mellett az önállóan gyereket vállalókat és a homoszexuális szülőket is megsértette: szerinte az effajta eljárások eredményeként „szintetikus gyerekek” születnek, akikhez csupán kölcsönzik az anyaméhet, a spermát pedig katalógusból választják. A dizájner szerint a pszichiáterek nincsenek felkészülve arra, hogy szembenézzenek „e kísérletezgetés” következményeivel. Elton John két béranyától született gyermeket nevel férjével, David Furnishsel. „Hogy merészelitek mesterségesnek nevezni az én gyönyörű gyermekeimet?” – fakadt ki az Instagramon.

Tavaly decemberben egybekelt Sir Elton John és a vele több mint két évtizede együtt élő partnere, David Furnish brit-kanadai filmproducer. Részleteket itt olvashatnak.

Stefano Gabbana elnézést kért, ám ez csak olaj volt a tűzre, mert a dizájner azt hangsúlyozta: ő a konzervatív Szicília szigetén nőtt fel, ezért a hagyományos családban hisz, amelyet véleménye szerint egy férfi és egy nő alkot. Elton John válaszul azt írta: „Szégyelljétek magatokat, hogy ujjal mutogattok a mesterséges megtermékenyítés intézményére, amely szerelmes emberek tömegei – homo- és heteroszexuálisok – számára teszi lehetővé, hogy valóra válthassák legszebb álmukat, és gyermekük születhessen!” Az énekes bojkottjához csatlakozott Victoria Beckham, Ricky Martin és Courtney Love is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.