Nővé vált a férfi olimpiai bajnok

„Bruce-nak mindig hazudoznia kellett, Caitlynnek nincsenek titkai. Amint a Vanity Fair megjelenik, szabad leszek” - írta Twitteren Bruce Jenner egykori olimpikon, aki áprilisban beszélt először arról, hogy transznemű, és elindult azon az úton, hogy fizikailag is nővé váljon.

Alig néhány órával azután, hogy létrehozta Twitter-fiókját,  Caitlyn Jennernek máris közel kétmillió követője van, ezzel pedig megelőzte Barack Obama amerikai elnököt is a népszerűségi versenyben: Obamának mindössze öt óra alatt egymillió követője lett, ám ezt az egykori olimpiai bajnok most felülmúlta. Az egymillió követőhöz neki összesen négy órára volt szüksége.

Jenner a mikroblogon osztotta meg a júliusban az üzletek polcaira kerülő Vanity Fair magazin címlapfotóját is, amelyen már nőként látható.

 

„Olyan boldoggá tesz, hogy a hosszú harc után végre önmagam lehetek. Üdv Caitlyn világában. Alig várom, hogy megismerjetek, hogy megismerjétek őt” - írta a 65 éves Jenner, aki áprilisban az ABC televízióban Diane Sawyernek mesélt először arról, hogy hormonkezelésre jár, transznemű és a jövőben nőként éli tovább életét.

A magyar tévénézők Jennert leginkább a Kardashian családról szóló ál-valóságshowból ismerhetik, ám a tengerentúlon ennél sokoldalúbb figurának számít. Jenner élsportoló, 1976-ban Montrealban olimpiai aranyat szerzett az Egyesült Államoknak tízpróbában, ami után afféle férfi szexszimbólumként állandó szereplője lett a magazinok címlapjainak. Vendégül látták a Fehér Házban és több filmben is játszott.

A Vanity Fair címlapfotóját Annie Leibovitz készítette Jenner malibui otthonában. A cikkben Jenner elmeséli, hogy egy tízórás arcplasztikai operáción esett át márciusban, nemi átalakító műtétet azonban egyelőre nem tervez - írja a Reuters.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.